Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Status
unknown
(3)
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(4)
Author
Grela Eugeniusz
(1)
Górski Krzysztof (zootechnika)
(1)
Kondracki Stanisław
(1)
Litwińczuk Zygmunt
(1)
Rekiel Anna
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Biotechnologia
(1)
CHLEW
(1)
Chemia
(1)
DOBROSTAN ZWIERZĄT
(1)
Genetyka
(1)
Jaja
(1)
Mięso
(1)
Mleko i przetwory mleczne
(1)
Pasza
(1)
Pierze
(1)
Produkcja żywności
(1)
Produkty pszczele
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Puch
(1)
Skóry zwierzęce
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Tłuszcze zwierzęce
(1)
Wełna
(1)
Zootechnika
(1)
ŚWINIA
(1)
Żywność
(1)
Genre/Form
Podręczniki akademickie
(1)
4 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 53/54 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Book
In basket
Książka skupia się na problematyce dobrostanu - stanu zdrowia fizycznego i psychicznego, w hodowli świń. Oprócz rozważan etycznych, zawiera informacje o zaleceniach technologicznych w hodowli i uregulowaniach prawnych dotyczących dobrostanu zwierząt.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 636/639 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Book
In basket
Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa. W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu. Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 65/69 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 636/639 [wypożyczalnia] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again