Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
nieokreślona
(3)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(4)
Autor
Grela Eugeniusz
(1)
Górski Krzysztof (zootechnika)
(1)
Kondracki Stanisław
(1)
Litwińczuk Zygmunt
(1)
Rekiel Anna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Biotechnologia
(1)
CHLEW
(1)
Chemia
(1)
DOBROSTAN ZWIERZĄT
(1)
Genetyka
(1)
Jaja
(1)
Mięso
(1)
Mleko i przetwory mleczne
(1)
Pasza
(1)
Pierze
(1)
Produkcja żywności
(1)
Produkty pszczele
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Puch
(1)
Skóry zwierzęce
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Tłuszcze zwierzęce
(1)
Wełna
(1)
Zootechnika
(1)
ŚWINIA
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 53/54 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka skupia się na problematyce dobrostanu - stanu zdrowia fizycznego i psychicznego, w hodowli świń. Oprócz rozważan etycznych, zawiera informacje o zaleceniach technologicznych w hodowli i uregulowaniach prawnych dotyczących dobrostanu zwierząt.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 636/639 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa. W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu. Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 65/69 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 636/639 [wypożyczalnia] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej